mandag 18. mars 2013

Lemon Curd

Lemon Curd


ca 2,5 dl sitronsaft ( ca 3,5 sitroner)
Skall av 3 sitroner ( fin revet)
100 g usaltet smør.
300 g Sukker
2 egg + 1 eggeplomme. (sammenvispet)


bland sammen smør og sukker i en liten kjele, og smelt sammen på lav temperatur, tar ca 6-8 minutter.

 

 Ha over smøret og sukker i vannbad. ( vannet må ikke ha kontakt med bollen)
da er risken at det blir for varmt, og eggen koagulerer.

  



sikta eggene.
tilsett sitronsaft og skal og rør dette godt sammen, tilsett umiddelbart eggene ( silet) sitron blandingen varmes nå opp over vannbad forsiktig og under omrøring, på middel-lav varme, dette tar mellom 45-50 minutter. tålmodighet her!
Den virker fortsatt rett tynn, når den er klar. men den stivner til når den avkjøles.

Lemon curd passer godt som fyll i kaker, cupcakes, på ristet brød m.m
holder seg ca 2-3 uker i kjøleskap.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar