Lemon Curd
ca 2,5 dl sitronsaft ( ca 3,5 sitroner)
Skall av 3 sitroner ( fin revet)
100 g usaltet smør.
300 g Sukker
2 egg + 1 eggeplomme. (sammenvispet)
bland sammen smør og sukker i en liten kjele, og smelt sammen på lav temperatur, tar ca 6-8 minutter.
Ha over smøret og sukker i vannbad. ( vannet må ikke ha kontakt med bollen)
da er risken at det blir for varmt, og eggen koagulerer.
sikta eggene. |
tilsett sitronsaft og skal og rør dette godt sammen, tilsett umiddelbart eggene ( silet) sitron blandingen varmes nå opp over vannbad forsiktig og under omrøring, på middel-lav varme, dette tar mellom 45-50 minutter. tålmodighet her!
Den virker fortsatt rett tynn, når den er klar. men den stivner til når den avkjøles.
Lemon curd passer godt som fyll i kaker, cupcakes, på ristet brød m.m
holder seg ca 2-3 uker i kjøleskap.
Den virker fortsatt rett tynn, når den er klar. men den stivner til når den avkjøles.
Lemon curd passer godt som fyll i kaker, cupcakes, på ristet brød m.m
holder seg ca 2-3 uker i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar